TERMICA Suceava a gajat cu certificatele verzi carbunele de care are nevoie sa functioneze la iarna


Intră acum și în grupul de

TERMICA Suceava nu mai are nici o posibilitate să vândă certificate verzi (certificate de emisii de gaze cu efect de seră) deoarece acestea sunt gajate în favoarea firmei de la care producătorul sucevean de energie termică achiziţonează cărbune.

Directorul general al societăţii care produce şi furnizează agentul termic in municipiul Suceava, Silviu Gemănaru a declarat că ultimele certificate verzi au fost vândute în luna mai, pe ele societatea obţinând aproximativ 66 de miliarde de lei vechi, bani care însă vor fi folosiţi pentru închiderea unor linii de credit.

Restul certiticatelor, în valoare de aproximativ 120 miliarde de lei vechi (undeva mai bine de 2,85 milioane de euro) au fost gajate pentru a se putea obţine furnizarea a peste 30.000 de tone de căbune, de care societatea are nevoie pentru a funcţiona în iarna 2011-2012.

Producătorul de energie termică Termica Suceava a vândut in luna mai certificate de emisii de gaze cu efect de seră în valoare de 1,63 milioane de euro către traderul de mărfuri Vitol în urma unei tranzacţii ce a avut loc în 13 mai şi a fost derulată prin intermediul Bursei Române de Mărfuri (BRM).

Termica Suceava a vândut 100.000 de certificate pentru 1,63 euro pe unitate, preţ cu nouă cenţi mai mic faţă de cotaţia internaţională din ziua tranzacţiei.


Intră acum și în grupul de