MARO. Maro e cel mai bun. Si sigur nu il vrea nimeni


Intră acum și în grupul de

Toţi PDL-istii mai cu ştaif se dau de ceasul morţii să explice de ce are nevoie partidul de o nouă culoare. Adică de ce la alegerile viitoare nu mai e bun portocaliul care a consacrat PDL şi celebra „revoluţie portocalie” din România! Nici un răspuns pare să nu mulţumească deocamdată însă sigur este un lucru: neserozitatea chestiunii în discuţie !

Carevasazică, „portocaliii” au rezolvat ecuaţia socială, cea a pensiilor, au câştigat pariul cu agricultura, la urbanizare mai e de dat un asfalt şi gata, şi pentru că era puţină letargie pe piaţa politică, s-au gândit că un lifting le-ar face bine. Şi ca în proverbul românesc care spune că “Lupul îşi schimbă părul, dar năravul BA”, aşa au purces şi democrat-liberalii în a adopta discret, dar cu tupeu, noua culoare sub care doresc să participe în alegeri, adică un fel de verde.

Numai că alegerea asta a culorii unui partid, dacă înţelegi ceva din ceea ce se cheamă identitate vizuală, nu se face la o cafea cu Elena Udrea sau pe holurile Palatului Cotroceni, alea care duc la toaletele prezidenţiale.

Asta se face cu un pic de cap şi de nişte oameni care ştiu „cu ce se mânâncă” astfel de lucruri. PDL-iştii însă, se dau de ceasul morţii să îşi găsească o altă culoare în loc de portocaliu. Verde ar fi bun, dar il reclamă şi UDMR şi Partidul Verzilor.

Dacă ar fi să meargă pe mâna celor de la PPE (Partidul Popular European) din a căruii mare familie se dau PDL-ştii că ar face parte, ar trebui să aleagă albastrul. Acel albastru cu care Octav Cozmâncă pe vremea când era ministrul Administraţiei şi Internelor încerca să defileze pe la PSD spunând că e o culoare „foarte optimistă”. Însă albastrul e al PC. Deci e dat.

Galbenul aparţine celor din PNL, şi sigur nu se poartă la anul galben. Aşa că lucrurile sunt complicate pentru partidul de guvernământ. Atât de complicate încât ar trebui să se gândească „greii” PDL la o soluţie de compromis.

Mi-aş permite să le sugerez să adopte culoarea MARO. E exagerat de „veselă”, are „personalitate”, şi apoi se pliază extrem de bine peste situaţia din ţară, la toate nivelele.

Şi apoi, dacă tot nu prea ştie PDL ]n ce fel de ape doctrinare se scaldă şi nici dacă sunt de stânga sau de dreapta, eu cred ca acest MARO ar da foarte bine. Mai ales că pe deasupra mai trebuie plantat trandafirul roşu, care e simbolul socialiştilor. Şi lucrurile sunt rezolvate. Definitiv.

MIHAI CHIRA

PS: imi cer scuze dacă subiectul de …cum ar spune unii..de „doi lei” deranjează, dar in momentul în care, în mijlocul crizei economice, când antiperformanţa economico-socială este principalul ingredient al guvernării BOC, PDL nu are nimic mai bun de făcut decât să-şi pună implanturi, nu poti altfel.


Intră acum și în grupul de