Jaf in plina zi la Darmanesti, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni încearcă să dea de urma mai multor persoane care, în cursul zilei de joi, au sustras bani şi aur din locuinţa unei familii din comuna Dărmăneşti, prejudiciul total ridicându-se la aproape 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, M.Mihai, de 55 ani, din comuna Dărmăneşti a sesizat poliția joi seară despre faptul că în cursul zilei persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă o cutie metalică în care se afla suma de aproximativ 2000 euro, 7000 lei şi 150 gr. aur. “Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în ziua de 01.09.2011, ora 15.05 în dreptul locuinţei victimei a oprit un autoturism de culoare închisă, înmatriculat în străinătate, ce se deplasa din direcţia şcolii din satul Dărmăneşti.

Din autoturismul respectiv au coborât un număr de 9 persoane, 7 femei, un bărbat şi un copil de aproximativ 2 ani, ce era ţinut în braţe de una dintre femei. Aceștia au pătruns cu toţii în curte sub pretextul de a cumpăra alimente de la magazin şi de a se spăla la fântâna din curte, ce se află situată lângă casa de locuit. În momentul în care cele nouă persoane au intrat în curte, la domiciliu părţii vătămate se afla soţia acestuia, M.Mărioara, care era în magazin, mama acestuia în vârstă de 85 ani şi B.Nicuşor, care-i ajuta la treburile gospodăreşti.

În timp ce bărbatul însoţit de două femei au intrat în magazin pentru a cumpăra alimente, celelalte cinci femei s-au deplasat în zona fântânii pentru a se spăla, moment în care una dintre ele a pătruns în locuinţa părţii vătămate, de unde s-a întors după aproximativ 5 minute cu o cutie. Când a ajuns în dreptul acestora, a introdus cutia sub fustă, după care toate cinci au părăsit curtea locuinţei pe rând. La scurt timp au fost urmate şi de restul persoanele care au revenit de la magazin, după care au plecat cu autoturismul în direcţia DN 2, iar de aici spre comuna Pătrăuţi.

Persoanele în cauză aveau dialect maramureşean, având vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani. Prejudiciul total estimat de partea vătămată este de aproximativ 30.000 lei.

Cercetările sunt continuate de cadrele Secţiei de poliţie rurală nr.5 Botoşana, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de