Acasă Actualitate 30 de case din cartierul ITCANI al municipiului Suceava au fost inundate...

30 de case din cartierul ITCANI al municipiului Suceava au fost inundate de apele din LIPOVENI. SGA Suceava, vinovata de producerea pagubelor


Intră acum și în grupul de

O asa-zisă DEVERSARE CONTROLATA a lacului de acumulare LIPOVENI din apropierea municipiului Suceava, efectuată de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, a dus miercuri dimineaţă la inundarea a 30 de gospodării din cartierul Itcani al municipiului, apa intrând în 8 case.

Seful ISU Suceava, col. Ion Burlui a declarat că SGA Suceava a oprit deversarea după ce a sesizat situaţia şi că 4 echipaje ale ISU, iclusiv grupa operativă a inspectoratului, acţionau în zonă pentru limitarea pagubelor şi evacuarea apei din casele oamenilor.



Burlui susţine că SGA a procedat la o deversare controlată, fără a verifica în prealabil canalul colector care era colmatat în mai multe puncte, ceea ce a condus ca „valul de viitură” format odată cu aşa-zisa „deversare controlată” să inunde 30 de gospodării.

Valoarea pagubelor va fi stabilită în urma evaluării finale ce se va efectua la finele acţiunii.

Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat pentru NewsBucovina.ro că o echipă a Primăriei Suceava s-a deplasat în zonă pentru a susţine acţiunea celor de la ISU.

„SGA efectuează în fiecare an asemenea operaţiuni de deversare controlată. Anul asta insă debitul a fost scăpat de sub control”, a mai spus Viorel Seredenciuc.

În Iţcani, echipaje ale Poliţiei au intervenit pentru a dirija circulatia, câteva străzi din zonă fiind inundate şi ele de apa din LIPOVENI.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version