Podul rutier de la Burdujeni intra in etapa a doua de reparatii, odata cu strazile din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Podul rutier care trece peste râul Suceava şi face legătura între fosta zonă industrială, cartierul Burdujeni şi centrul oraşului trebuie să fie finalizat odată cu derularea lucrărilor de refacere a arterelor de circulaţie din municipiul reşedinţă de judeţ.

Cel puţin asta este părerea conducerii administraţiei publice locale care, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri la sediul Primăriei, şi-a exprimat intenţia ca până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an să se realizeze şi cea de-a doua etapă a lucrărilor de reparaţie a podului.

“Este vorba despre execuţia aliniamentului podului rutier din zona Bazarului, mai exact, aducerea lui la nivelul şoselei după ce au fost efectuate lucrările de consolidare. Cheltuielile necesare s-ar ridica la valoarea de aproximativ 1 milion de euro şi cred ce cele 100 de miliarde de lei vechi economisite prin sublicitarea de la actualul proiect de refacere a străzilor şi cu puţin ajutor de la Bucureşti vom reuşi să acoperim necesarul”, a declarat primarul municipiului, Ion Lungu.

De altfel, pe parcursul zilei de joi, va avea loc şi prima întâlnire dintre reprezentanţii societăţilor comerciale care fac parte din asocierea care a câştigat licitaţia pentru refacerea principalelor artere de circulaţie din oraş şi conducerea administraţiei locale pentru a stabili un calendar exact de lucru şi locaţiile precise unde se va interveni, dorindu-se “atacarea pe mai multe fronturi”.

Edilul-şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, vrea ca cel târziu săptămâna viitoare să demareze efectiv lucrările pentru a recupera cât mai mult din timpul pierdut cu “sarabanda contestaţiilor”, aşa cum a denumit chiar el numeroasele amânări de implementare a proiectului.


Intră acum și în grupul de