Primarul Ion Lungu intentioneaza sa construiasca parcari supraterane in cartierele din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lipsa locurilor de parcare de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ se simte tot mai puternic an de an, iar în oraş nu prea se mai găseşte spaţiu pentru amenajarea de parcări stradale.

Pentru moment, o soluţie o reprezintă parcajele subterane, din centrul oraşului, la care se lucrează din plin, dar care acoperă mult prea puţin din necesarul existent şi doar pentru o zonă restrânsă.

În aceste condiţii, conducerea administraţiei publice locale intenţionează să construiască parcări supraterane, “o necesitate absolută mai ales în cartierele aglomerate, cel mai bun exemplu fiind George Enescu, unde pur şi simplu nu mai este loc, unde trebuie să dărâmi blocul dacă vrei să lărgeşti strada”, după cum a declarat edilul-şef al oraşului, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

O propunere în acest sens a ajuns pe biroul primarului, din partea unei societăţi comerciale, la finele săptămânii trecute. Aceasta oferă soluţii de realizare a unor parcări etajate care s-ar putea ridica chiar printre aglomeraţia de blocuri.

“Pe 1363 de metri pătraţi, o suprafaţă care se poate găsi printre blocuri, să se ridice o clădire care să ofere 200 de locuri de parcare, de tipul parter plus trei nivele. Eu voi încerca să promovez un proiect de parteneriat public-privat în ideea în care Primăria municipiului să pună la dispoziţie terenul, iar societatea constructoare să identifice sursele financiare”, a mai spus Ion Lungu.

Una dintre soluţii ar fi vinderea acestor locuri către proprietarii din zonă, dar preţul estimativ al unui loc de parcare ar pleca de la valoarea de 9.000 – 10.000 de euro. Dacă sucevenii îşi vor arăta interesul pentru un astfel de proiect, conducerea administraţiei locale spune că în Suceava ar trebui ridicate cel puţin cinci astfel de parcări.


Intră acum și în grupul de