Control de amploare al ARR pe drumurile din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Echipele de control aparţinând Autorităţii Rutiere Române au împânzit, joi, judeţul Suceava într-o amplă acţiune de control pe principalele artere de circulaţie, având ca tematică verificarea modului în care şoferii de pe maşinile de transport marfă aplică legislaţia rutieră aflată în vigoare cu privire la respectarea timpilor de conducere şi de odihnă, precum şi depăşirea limitei gabaritice.

Acţiunea de joi, din Suceava, s-a înscris într-o campanie mai mare pe care autorităţile o derulează în România, sub coordonarea şefului SICT Marfă din cadrul IR România, Gabriel Farcaş. Pe parcursul zilei de miercuri, controale asemănătoare au fost derulate în judeţul Bacău, iar în continuare urmează celelalte judeţe din Moldova.

Conform declaraţiilor oferite de directorul ARR Suceava, Viorel Hrebenciuc, “verificările de astăzi se înscriu într-o serie de acţiuni ce se doresc a fi permanentizate pe drumurile din judeţul nostru şi nu numai. Se ştie că un mare număr de accidente se datorează nerespectării timpilor de conducere şi odihnă de către conducătorii şi echipajele autovehiculelor conform legii, astfel că toate controalele se efectuează în mod nediscriminatoriu faţă de statul de înmatriculare al autovehiculelor sau naţionalitatea operatorilor de transport”.

Pe lângă echipele locale, la acţiunea de joi au participat cot la cot cu inspectorii suceveni şi colegi din Botoşani, Neamţ şi Bucureşti, fiind verificate pe lângă timpii de odihnă şi existenţa certificatelor de pregătire profesională a şoferilor, valabilitatea documentelor de licenţiere sau autorizare, supraîncărcarea cu marfă sau respectarea capacităţii maxime la autovehiculele de transport persoane.

Rezultatele nu au întârziat nici ele să apară. Din cele 102 autovehicule controlate, 25 au fost găsite cu nereguli, astfel că valoarea sancţiunilor aplicate s-a ridicat la suma de peste 95.000 de lei, unele dintre amenzi atingând chiar valoarea maximă de 10.000 de lei.

La ora închiderii ediţiei, inspectorii ARR se aflau încă pe teren.


Intră acum și în grupul de