Captura impresionanta de tigari, cu focuri de arma, la granita de nord a judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au reuşit o captură impresionantă de ţigări, sâmbătă noapte, în apropierea graniţei dintre Ucraina şi România. Totul a avut loc în cadrul unei acţiuni de rutină derulată pe linia combaterii traficului cu ţigări în zona de competenţă a SPF Siret.

Iniţial organele de ordine au observat în apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre ţara vecină în interioru României. “Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a 2 cetăţeni români de 22 şi 28 de ani, ambii din Siret, judeţul Suceava” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru.

În zona unde au fost reţinuţi cei 2 cetăţeni, a fost descoperit un microbuz marca „Iveco” încărcat cu 200 de baxuri ce conţineau aproximativ 100.000 pachete de ţigări de diferite mărci de provenind din Ucraina şi Republica Moldova.

“Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 900.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, precum şi microbuzul în valoare de 3.000 euro, care a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret » a mai adăugat Dănuţ Strugaru.


Intră acum și în grupul de