Elevii Colegiului Tehnic „Samuil Isopescul” din Suceava, evacuati de urgenta din cladirea scolii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Elevii şi profesorii din cadrul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescul” au participat, luni, la un amplu exerciţiu practic privind evacuarea în condiţii cât mai sigure şi mai rapide a clădirii unităţii de învăţământ în cazul unei situaţii de urgenţă.

Exerciţiul a fost coordonat de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava care după ce au monitorizat pregătirea elevilor de a evacua şcoala şi capacitatea cadrelor didactice de a coordona o astfel de situaţie, au ţinut apoi şi o „lecţie deschisă” acestora.

„Cu ocazia exerciţiului s-a verificat viabilitatea planului de evacuare în situaţii de urgenţă a colegiului, participând aproximativ 700 de elevi şi 70 de cadre didactice şi nedidactice care au fost evacuate în ordine din incinta şcolii, iar apoi s-a efectuat şi o activitate de instruire a elevilor şi cadrelor didactice privind organizarea şi desfăşurarea evacuării şi intervenţiei în situaţii de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu.

Autorităţile sucevene au în vedere realizarea periodică a unor astfel de exerciţii de evacuare, la toate şcolile din judeţ, venind astfel în sprijinul conducerii unităţilor de învăţământ, avându-se în vedere pregătirea şi formarea deprinderilor elevilor şi a personalului instituţiilor privind modul de comportare pe timpul situaţiilor de urgenţă.


Intră acum și în grupul de