Produs in Bucovina ia cu asalt Banatul. Timis este urmatorul judet care se doreste a fi cucerit de bunatatile bucovinene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice judeţene este hotărâtă să cucerească Banatul, dar nu oricum, ci prin produsele specifice Bucovinei. Conform declaraţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, Timiş este următorul judeţ pe lista autorităţilor sucevene unde „Produs în Bucovina” va poposi în cadrul „ofensivei de toamnă” de promovare gastronomică a zonei.

„Ne pregătim pentru ca la începutul lunii octombrie să fim prezenţi în Timişoara unde vom lansa ofensiva de toamnă << Produs în Bucovina >> pentru a deschide magazine şi acolo, după ce produsele din această zonă se vând deja în Cluj, Bacău, Iaşi sau Bucureşti”, a declarat Gheorghe Flutur.

Până atunci, autorităţile judeţene încearcă să aducă la cunoştinţa întregii lumi, frumuseţea Bucovinei prin tradiţii, cultură, meşteşuguri şi gastronomie, toate prezentate în cadrul reuniunii Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor din Turism.

Judeţul Suceava este gazda acesteia începând de luni şi până miercuri, o întâlnire care reuneşte peste 200 de persoane venite din aproximativ 40 de ţări de pe suprafaţa întregului glob.

„Ne dorim să fim o gazdă cât mai bună şi să arătăm lumii întregi care este oferta turistică a Bucovinei, a judeţului Suceava, după ce am reuşit să finalizăm şi noul album de prezentare a zonei care promovează turismul cultural-religios, turismul activ prin diversele sale forme sau cel ecologic”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

Marţi, membrii FIJT se vor afla în zona Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de