Doi tineri cercetati penal, dupa ce au vrut sa mituiasca un agent chiar in sediul Politiei Campulung Moldovenesc, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din judeţul Suceava sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi în flagrant încercând să mituiască un agent chiar în sediul Poliţiei din Câmpulung Moldovenesc.

Flagrantul a fost organizat de procurorul şef al Secţiei Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, însoţit de cadre ale DGA Suceava (Direcţia Generală Anticorupţie), în sediul instituţiei câmpulungene, după ce „agentul a informat conducerea subunităţii de poliţie, despre faptul că a fost contactat telefonic de un tânăr de 21 ani din comuna Izvoarele Sucevei, care s-a oferit să-i dea o sumă de bani pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru faptul că în seara zilei precedente, l-a depistat conducând autoturismul, sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Bogdana Crăciun.

După pregătirea terenului, luni noapte, în jurul orei 21.30, tânărul însoţit de un prieten de-al său, de 20 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, s-au prezentat la sediul poliţiei, unde, într-un birou aparţinând Compartimentului Rutier, i-au oferit agentului de poliţie suma de 400 Euro şi 1.150 lei, pentru ca acesta să „închidă ochii”.

„În momentul oferirii sumei de bani, s-a efectuat prinderea în flagrant, iar cei doi au fost reţinuţi şi conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, a mai adăugat Bogdana Crăciun.


Intră acum și în grupul de