Tigari de contrabanda de 150 de milioane de lei vechi, gasite de politistii suceveni in trafic


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au reuşit, pe parcursul zilei de marţi, să descopere pe drumurile judeţului ţigări de contrabandă a căror valoare totală se ridică la peste 150 de milioane de lei vechi.

Cea mai mare captură a fost realizată de agenţii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului pe bulevardul Bucovina din localitate, când au oprit în trafic pentru un control de rutină un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în interior, a fost găsită cantitatea de peste 1.000 de pachete de țigări provenind din Ucraina, pentru care conducătorul auto nu poseda documente de însoţire a mărfii. În interiorul maşinii se afla şi o tânără de 23 de ani care a declarat că o parte din marfă îi aparţine ei”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Bogdana Crăciun.

Întreaga cantitate de ţigări, cu o valoare de piaţă de 10.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei oraşului Gura Humorului.

A doua captură a fost făcută pe DN 2, în dreptul localităţii Pătrăuţi, judeţul Suceava, când cadrele Secției de Poliție Rurală nr.5 Botoșana au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Franța, condus de o persoană de 26 ani, din orașul Siret.

La controlul interiorului autovehiculului au fost găsite ascunse sub banchetă, capota motor și portiere, ţigări de contrabandă provenind din Republica Moldova, cu o valoare de piaţă de peste 5.000 de lei. „Întreaga cantitate de ţigări, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Suceava până la finalizarea cercetărilor”, a mai adăugat insp. Bogdana Crăciun.


Intră acum și în grupul de