Pensionarii suceveni si-au ridicat ajutoarele UE. Somerii municipiului sunt inca prea mandri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea municipalităţii sucevene se vede în continuare nevoită să se roage de beneficiarii ajutoarelor alimentare venite din partea UE să şi le ridice deoarece riscă degradarea.

Conform declaraţiilor făcute de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în cadrul ultimei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, până acum, doar 57% dintre ajutoare au fost împărţite, cei mai interesaţi de ele fiind pensionarii cu venituri reduse, şomerii aflaţi în plată considerându-se încă prea mândri pentru a le ridica.

„Din totalul persoanelor care beneficiază de ajutoare alimentare din partea UE doar aproximativ 3.300 au intrat în posesia lor. Toate produsele sunt pe stoc şi aşteaptă să fie împărţite dar ca de obicei cei mai conştiincioşi sunt tot pensionarii şi mult mai puţin şomerii”, a afirmat Ion Lungu.

Ajutorul european constă în 13 kg de făină albă, orez 8 kg, 9 kg de mălai, paste făinoase 1,6 kg, lapte praf 1,5 kg şi un kg de biscuiţi, de aceste produse beneficiind pensionarii cu venituri reduse, persoanele aflate sub incidenţa Legii 416, persoanele cu handicap gradul I şi şomerii aflaţi în plată.


Intră acum și în grupul de