Prefectul Sorin Popescu ii atentioneaza pe proprietarii de terenuri care blocheaza lucrarile la soseaua de centura a Sucevei ca risca sa fie cercetati penal


Intră acum și în grupul de

În prezent, tot culoarul şoselei de centură a municipiului Suceava este expropriat şi aparţine statului român, iar foştii proprietari vor primi notificări din partea firmei de avocatură care se ocupă de exproprieri, a declarat prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Reprezentatul Guvernului în teritoriu a inspectat miercuri, împreună cu şeful Direcţiei Regionale Iaşi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Daniel Pilă, şantierul şoselei de centură, cei doi apreciind că în primăvara anului viitor, se va putea da în folosinţă porţiunea de drum care face legătura între DN 17 şi E 85 în zona Pătrăuţi dacă foştii proprietari ai terenului pe unde trece şoseaua nu vor continua acţiuni de blocare a investiţiei.

Sorin Popescu a arătat că foştii proprietari care consideră că despăgubirile primite nu sunt suficiente se pot adresa justiţiei unde să ceară justa despăgubire. „Ceea ce primesc ca despăgubire acum poate fi contestat, iar preţul final pentru expropriere îl va stabili justiţia”, a spus prefectul.

Popescu a subliniat că de la decizia de expropriere, statul român este proprietar al terenurilor şi că foştii proprietari riscă să fie cercetaţi penal dacă blochează accesul la aceste suprafeţe. El a mai spus că firma constructoare pierde 50.000 de lei pe zi, în condiţiile în care cetăţenii continuă să blocheze accesul la teren şi a făcut un apel ca foştii proprietari să înţeleagă importanţa investiţiei şi să parcurgă procedura legală dacă nu sunt mulţumiţi de valoarea primită la expropriere.

Prefectul a mai arătat că s-a realizat aproape 60 la sută din lucrare şi că nu au început lucrări pe un segment de 1,2 kilometri din şosea din cauză că proprietarii nu au permis accesul constructorului.

Şeful Direcţiei Regionale Iaşi a CNANDR, Daniel Pilă, a precizat că dacă nu se mai înregistrează blocaje, întreaga lucrare va putea fi finalizată în iulie 2012. El a arătat că în primăvara anului viitor ar putea fi dat în folosinţă tronsonul ce face legătura între DN 17 şi E 85 în zona Pătrăuţi, iar ulterior să fie finalizat şi tronsonul E 85 Moara-DN 17 unde din cauza unei alunecări de teren s-a refăcut proiectarea şi se fac lucrări suplimentare. Potrivit lui Pilă, valoarea totală a investiţiei este de 361,94 de milioane de lei, din care s-au executat lucrări în valoare de 105,49 milioane de lei, fiind decontate lucrări de 89,12 milioane de lei. Lucrările, care au început în 2008, ar urma să fie finalizate la 12 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de