12 focuri de arma, trase de politistii suceveni pentru prinderea a cinci traficanti de tigari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La primele ore ale dimineţii de joi, poliţiştii suceveni au fost nevoiţi să folosească destul de serios armamentul din dotare, trăgând nu mai puţin de 12 focuri de armă pentru prinderea a cinci persoane care se ocupau cu traficul de ţigări de contrabandă.

Din datele puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, totul a avut loc în jurul orei 03:30, când „un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.14 Vama, în timp ce patrula pe raza localităţii Valea Stânii, din comuna Vatra Moldoviței, pe DN 17A, a observat că din sens opus se deplasa o autoutilitară. Agenţii de poliţie au efectuat semnalul regulamentar pentru oprire, însă autoutilitara şi-a continuat deplasarea, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acesteia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. În timpul urmăririi, polițiştii au folosit armamentul din dotare, executând 8 focuri de avertisment în plan vertical. Întrucât autoturismul urmărit nu a oprit nici după efectuarea focurilor de armă, s-a dispus constituirea unui blocaj pe DN 17A, în zona Trei Movile”.

Şi echipajul de poliţie ce efectua blocajul a fost nevoit să scoată pistoalele din tocuri efectuând 4 focuri de avertisment în plan vertical, somându-i pe pasagerii din autoutilitară să oprească. La scurt timp, în locul respectiv a ajuns și un autoturism de teren, care a oprit și apoi pasagerii ambelor autovehicule au fost imobilizați și încătușați.

La fața locului, s-a deplasat o echipă operativă, care din primele verificări efectuate a stabilit că în interiorul autoutilitarei, ce era condusă de o tânără de 24 ani, din oraşul Siret, judeţul Suceava, și în care se mai afla o persoană de sex masculin de 21 ani, din comuna Mușenița, se află circa 30 colete cu ţigări de contrabandă.

În autoturismul de teren, condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Muşeniţa, care însoțea autoutilitara, se mai aflau alţi doi tineri un băiat din judeţul Suceava şi o fată de 22 ani, din municipiul Botoșani, dar nu au fost găsite colete sau alte bunuri suspecte.

„Cele două autovehicule au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar în urma cercetărilor s-a constatat că în autoutilitară se aflau 17.000 pachete de ţigări cu o valoare de piaţă de circa 170.000 lei, urmând ca provenienţa şi prejudiciul exact să fie stabilite ulterior”, ne-a mai comunicat IPJ Suceava.

În urma probelor administrate, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de ocupanţii autoutilitarei, iar faţă de cele trei persoane din autoturismul de teren sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă. Cei 5 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de