Expozitie de fosile, la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava invită sucevenii în perioada 4–31 octombrie 2011, la expoziţia intitulată „Mesaje în piatră – Rezervaţia Fosiliferă Chiuzbaia”, informează într-un comunicat de presă, George Ostafi, şef birou Relaţii Publice, în cadrul instituţiei sucevene.

În document se arată că scopul expoziţiei constă în valorificarea patrimoniului muzeal, educaţia publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară.

„Expoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului”, transmite George Ostafi.

Potrivit acestuia, materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava, şi este format din fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) care au existat în Neozoic (Terţiar) pe teritoriul localităţii Chiuzbaia, la poalele muntelui Ignis. Aceste „mărturii în piatră” constituie o importantă bază în cercetarea florei actuale.

Precizăm că o parte importantă a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, date despre rezervaţia fosiliferă Chiuzbaia (jud. Maramureş), precum şi despre resturile fosile descoperite în această zonă.

Expoziţia se poate vizita de marţi, până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.


Intră acum și în grupul de