Cerbii din padurile judetului Suceava au adus venituri de 60.000 de euro la Directia Silvica


Intră acum și în grupul de

Direcţia Silvică Suceava a obţinut în acest sezon de vânătoare aproximativ 60.000 de euro prin vânarea unui număr de 28 de cerbi, din care 18 cerbi de trofeu, 4.216 euro din vânătoarea de căpriori, fiind recoltate şapte exemplare din care unul de trofeu, dar şi 5.500 de euro în urma recoltării a 9 mistreţi, a declarat miercuri directorul instituţiei sucevene, Mihai Miheţiu. Potrivit acestuia, se simte criza economică şi la vânători, în special la urs, unde o partidă de vânătoare costă între 5000 şi 20.000 de euro, până în prezent fiind primită o singură cerere din partea unui vânător român pentru un urs evaluat la 7.000 de euro.

El a mai spus că vânătoarea de cerb în România se face tradiţional, dar că DS Suceava oferă posibilitatea organizării de vânători la cerb, căprior şi mistreţ în Complexul de vânătoare Marginea, organizat pe 422 de hectare.

Direcţia Silvică Suceava administrează aproximativ jumătate din fondul de vânătoare al judeţului Suceava, restul fiind administrat de asociaţii private. Anul de vânătoare se va încheia în 15 mai.


Intră acum și în grupul de