Zi neagra pentru contrabandistii de tigari pe drumurile din judetul Suceava. Captura totala se ridica la peste 2 miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Ziua de miercuri a fost una neagră pentru traficanţii de ţigări de contrabandă pe drumurile din judeţul Suceava. În câteva ore, atât echipajele poliţiştilor de frontieră cât şi cele din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere au reuşit să confişte de la mai multe persoane, produse din tutun în valoare totală de peste 2,1 miliarde de lei vechi.

În două cazuri a fost nevoie şi de urmăriri cu maşinile ca în filme şi blocaje rutiere pentru reţinerea contrabandiştilor. La finele zilei, amenzile au fost pe măsură, iar nu mai puţin de şase autovehicule au fost confiscate.

Conform datelor puse la dispoziţie de IJPF Suceava, unul dintre cazuri s-a înregistrat după ce, în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu ţigări, pe raza localităţilor Brodina şi Straja, când au fost identificate două autovehicule înmatriculate în judeţul Suceava despre care se deţineau date că sunt folosite în contrabanda cu ţigări.

Una dintre maşini a demarat în trombă în momentul în care a observat organele de ordine, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea acesteia şi blocarea ei în trafic în localitatea Straja. Un alt echipaj al poliţiei de frontieră s-a ocupat de cel de-al 2-lea autoturism care avea rolul de a asigura traseul în urma acţiunii fiind reţinute două persoane de sex masculin de 24 şi respectiv 42 de ani, care s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Tot miercuri, cadrele Poliţiei oraşului Solca, au identificat în trafic la intersecția DN 2E cu DN 2K, pe raza localităţii, un autoturism înmatriculat în Anglia, care se deplasa pe direcția Marginea-Solca și care, la vederea echipajului de poliție, a mărit viteza de deplasare.

„S-a procedat la urmărirea și interceptarea autoturismului, stabilindu-se că este condus de un tânăr de 26 ani, din municipiul Rădăuți, iar la verificarea interiorului autovehiculului, au fost identificate în portbagaj un număr de 4.000 pachete țigarete, în valoare de 36.000 lei, provenind din Republica Moldova”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În plus, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Cea mai mare captură s-a făcut însă la miezul nopţii când, agenții Poliţiei Comunale Şcheia, în timp ce executau serviciul de patrulare pe DN 17, pe raza comunei, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa din direcţia Gura Humorului spre Suceava. „După ce conducătorul autoturismului a fost legitimat în persoana unui rădăuţean de 33 de ani, i s-a cerut să deschidă uşa laterală a autoturismului, ocazie cu care în interiorul acestuia s-au găsit țigări cu banderole fiscale din Ucraina, în valoare de circa 150.000 de lei, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Şi aici şoferul a fost reţinut pentru a fi înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, la fel cum s-a procedat şi în alte trei cazuri descoperite pe arterele de circulaţie din judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de