Liberalii acuza conducerea Primariei Suceava de ilegalitati in proiectul de asfaltare a strazilor din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava acuză municipalitatea de ilegalităţi în ceea ce priveşte implementarea proiectului de reabilitare a carosabilului pe principala arteră de circulaţie din oraş.

Consilierul judeţean liberal Brânduşel Nichitean a solicitat, joi, primarului Ion Lungu, să clarifice modul în care o licitație câștigată la subpreț (57,64% din valoarea estimată a lucrării) de asocierea de firme sucevene ConBucovina, Flor Construct, Cominco şi Symmetrica a ajuns să fie executată în mare parte o firmă apărută de curând, făcând referire aici la Kamer Build Company Srl.

„Cum a ajuns o firmă înființată în aprilie 2011 să gestioneze una dintre cele mai mari lucrări de asfaltare din Suceava? Ce așteptări putem avea de la calitate execuţiilor acestei firme, dacă până la această lucrare, singura ei mare realizare a fost asfaltarea a 100 de metri de deal într-o comună din județ”, a declarat Brânduşel Nichiean, într-o conferinţă de presă.

Consilierul judeţean liberal a ţinut să pună sub semnul întrebării şi modul în care firma amintită a reușit, conform afirmaţiilor sale, să îndeplinească condițiile impuse din legislația din România cu privire la lucrările publice, în mai puțin de 3 luni de la înființare, deşi este nevoie de minim un an de zile pentru a primi avizele necesare.

„Este foarte ciudat modul în care această firmă a reuşit să îndeplinească condițiile impuse de legislația din România cu privire la executarea lucrărilor publice, în mai puțin de 3 luni de la înființare și fără nici o lucrare la activ. Mă refer aici la standardele ISO 9001, pentru managementul calității, SR OHSAS 18001 pentru sănătate și securitate ocupațională, dar și ISO 14001 pentru managemetul mediului.
Probabil, la anul viitor, va îndeplini și condițiile pentru cel mai eficent start-up în
afaceri, pentru că doar prin intermediul băieților deștepți, cu bani și cu relații care
au câștigat această licitație, poți lucra pe un contract de 7 milioane de euro, fără
să ai nici un fel de expertiză și experiență în domeniu”, a conchis Brânduşel Nichitean.


Intră acum și în grupul de