Circa 3.000 de recenzori vor strange informatii de la suceveni in cadrul Recensamantului populatiei si al locuintelor


Intră acum și în grupul de

Peste 3500 de persoane vor fi angrenate în Recensământul populaţiei şi al locuinţelor în judeţul Suceava, informează prefectul Sorin Arcadie Popescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, pentru asigurarea implementării lucrărilor recensământului la nivelul judeţului Suceava, a fost selectat un număr total de persoane de 3510, din care responsabili de circumscripţie urbană – 22, recenzori şefi – 548 , recenzori – 2936 şi 15 recenzori care vor efectua ancheta de control.

Popescu a arătat că în perioada 5-14 octombrie, personalul de recensământ participă la instruiri, fiind repartizaţi în 11 centre zonale, respectiv Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului, Dolhasca, Siret, Salcea, Marginea şi Cornu Luncii.

Prefectul face un apel către populaţia judeţului Suceava pentru a furniza în mod corect, toate datele prevăzute în formularele de recenzare. „Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor este cea mai bună cale de a realiza o radiografie a societăţii în care trăim şi reprezintă un barometru important pentru luarea deciziilor privind dezvoltarea economico – socială a statului”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La nivelul judeţului Suceava, acţiunile organizatorice sunt coordonate de Comisia judeţeană pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor în anul 2011 şi sunt asigurate prin Secretariatul tehnic al Comisiei judeţene, ce funcţionează în coordonarea Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava.

Populaţia României va participa în perioada 20 – 31 octombrie 2011 la Recensământul populaţiei şi al locuinţelor.


Intră acum și în grupul de