Tanar de 19 ani, disparut de acasa dupa un accident de circulatie


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani este căutat de poliţişti pentru a răspunde în faţa legii, după ce acesta a fost autorul unui accident de circulaţie şi a dispărut de acasă.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, fapta băiatului a ieşit la iveală după ce, joi, în jurul orelor 04:25, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipiului Rădăuţi, cu privire la faptul că la această unitate s-au prezentat trei persoane, victime a unui accident rutier produs pe DN 2E, în satul Vîrfu Dealului, comuna Pîrteştii de Jos.

Când au ajuns însă la spital, polițiștii au identificat doar una din victime, o fată de 18 ani, din comuna Cacica, pasageră în maşină.

“În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiei fetei s-a stabilit faptul că la joi noapte, tânărul de 19 ani, căutat de organele de ordine, tot din oraşul Cajvana, judeţul Suceava, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria și având în calitate de pasageri pe fată şi încă o persoană de 15 ani din localitate, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în pantă, iar pe fondul lipsei de experienţă în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens, după care a părăsit partea carosabilă şi a ieşit în decor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Accidentul a fost deosebit de grav, maşina căzând într-o râpă, de la patru metri înalţime, unde s-a răsturnat pe cupolă şi a mai rulat încă aproximativ 25 metri, pe o suprafaţă de teren mlăştinoasă.

Ca prin minune toţi ocupanţii autovehiculului au scăpat cu viaţă şi imediat după oprirea autoturismului, cei doi pasageri împreună cu conducătorul auto au abandonat mijlocul de transport, dar nu înainte ca aceştia să scoată plăcuţele cu numerele de înmatriculare, precum şi toate documentele autoturismului aflate în interior, după care au fost transportaţi de un prieten la spital.

În timp ce medicii acordau îngrijiri fetei, cei doi băieţi au fugit din unitatea sanitară. “Echipajul de poliţie rutieră s-a deplasat în oraşul Cajvana, la domiciliile celor doi, însă aceştia nu au fost găsiţi la domiciliu, iar rudele nu au putut da relaţii cu privire la locul unde s-ar putea afla”, a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

Mai târziu, organele de ordine aveau să se lămurească de ce tânărul se ascunde. Acesta achiziţionase maşina doar cu o zi înainte de la o persoană particulară din comuna Iaslovăţ, dar a plecat la plimbare cu ea fără a avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate faţă de tânăr sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, urmând să fie soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de