Jandarmii suceveni, gazde pentru carabinierii de peste Prut


Intră acum și în grupul de

Carabinierii moldoveni au luat “cu asalt” Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Suceava.

11 ofiţeri şi subofiţeri ai Departamentului Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova, din cadrul unei unităţi militare din oraşul Bălţi, au reprezentat delegaţia oficială vecină care a efectuat sâmbătă o vizită de lucru în judeţul nostru.

Musafirii de peste Prut au fot prezenţi la noi în cadrul programului de colaborare comună existent între structurile similare ale celor două ţări.

Conform datelor puse la dispoziţie de conducerea IJJ Suceava, „programul a debutat cu prezentarea specificului activităţilor jandarmilor suceveni, totodată fiind purtate discuţii cu privire la misiunile celor două instituţii. Au fost apoi prezentate o parte a spaţiilor mai importante ale inspectoratului, unde sunt asigurate condiţiile tehnice de pregătire şi de organizare a misiunilor iar mai târziu, la poligonul de pregătire de la Mihoveni, au fost desfăşurate exerciţii demonstrative cu aspecte din misiunile Jandarmeriei Române, atribuţii în mare măsură similare cu cele ale instituţiei din Republica Moldova”.

Între Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Departamentul Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova există deja o cooperare bilaterală, în special în ceea ce priveşte desfăşurarea unor cursuri şi stagii de pregătire, cooperare în cadrul căreia, în luna iulie 2010, la Chişinău a fost semnat „Planul de Acţiune pentru coordonarea cooperării, a schimbului de experienţă şi a pregătirii de specialitate în domeniul comun de activitate”.

În partea a doua a zilei, oaspeţii au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei şi mănăstirile Putna, Voroneţ şi Râşca.


Intră acum și în grupul de