Gheorghe Flutur anunta ca Vatra Dornei va fi conectata in curand la conducta de gaz metan


Intră acum și în grupul de

Şeful executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, a anunţat că municipiul Vatra Dornei va fi conectat la reţeaua naţională de gaze, după ce va fi gata conducta Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, pentru care s-au alocat deja 26 de milioane de lei.

Gheorghe Flutur a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că prin această investiţie a societăţii Transgaz se continuă proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” care prevede construcţia acestei conducte magistrale, iar gazul metan va alimenta centrala termică de cogenerare construită în Vatra Dornei prin acest proiect.

„Am reuşit joi să obţinem banii pentru investiţia Transgaz pentru Vatra Dornei. E o investiţie care costă 26 de milioane de lei”, a explicat preşedintele CJ Suceava care a mai arătat că banii au fost alocaţi şi a fost postată pe SEAP licitaţia pentru magistrala Câmpulung Moldovenesc- Vatra Dornei.

„E puţin târziu. Eu am promis în acest an că mă voi zbate. Am reuşit să conving Guvernul de importanţa acestei investiţii. Chiar într-un an de criză continuăm proiectul Utilităţi şi Mediu, chiar dacă a fost gândit prost, şi să ducem gazul spre Vatra Dornei”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur nu a scăpat prilejul de a critica fosta conducere PSD a CJ Suceava şi pe fostul preşedinte Gavril Mîrza, actual senator de Fălticeni, pentru modul în care a gândit şi gestionat acest proiect de utilităţi arătând că, de exemplu, în Câmpulung Moldovenesc centrala termică de cogenerare nu poate fi pusă în funcţiune întrucât numărul beneficiarilor este mult prea mic în comparaţie cu costurile pe care le necesită.

„Merg racordările la gaz metan pentru centrale proprii. Nu merge centrala mare”, a ţinut să remarce Gheorghe Flutur care a adăugat că cei care au făcut studiul de fezabilitate „au copiat pasaje din Jules Verne” întrucât nu există beneficiari pentru această centrală.

„Unde sunt dumnealor să ne arate avantajele?”, s-a întrebat retoric Flutur care a spus al final că Guvernul Boc, atât de blamat, a alocat fonduri astfel încât anul trecut s-au încheiat lucrările la conducta de gaz metan Frasin-Câmpulung Moldovenesc, iar de acum încep lucrările la conducta Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei.

Pe traseul Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, conducta de transport gaze naturale urmează să fie construită pe o lungime de 38 de kilometri, dar lucrările sunt dificile întrucât traversează munţii.

Reamintim că prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ.

Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.


Intră acum și în grupul de