Pictori suceveni au expus in aer liber, in centrul orasului CERNAUTI


Intră acum și în grupul de

20 de artişti plastici din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi au vernisat în aer liber o expoziţie de pictură, sâmbătă, pe strada Mihai Eminescu din oraşul Cernăuţi, cu ocazia Zilei oraşului, momentul fiind unul de o reala atractie pentru locuitorii fostei capitale a Bucovinei.

Expoziţia de pictură “Artiştii – pentru Cernăuţi”, face parte dintr-un proiect transfrontalier intitulat “Dezvoltarea unei reţele de turism festiv în Bucovina”, iniţiat de Primăria Cernăuţi şi finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova, iar la vernisaj au participat cateva zeci de persoane.

Proiectul a fost iniţiat şi implementat de Primăria oraşului Cernăuţi, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, Primăria municipiului Suceava şi Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc. Lucrările prezentate în această expoziţie sunt rezultatul a două tabere internaţionale de creaţie pentru artişti plastici, la Berehomet – în Ucraina şi la Suceviţa – în România.

Expoziţia a fost vernisată prima dată în 24 iunie, cu ocazia Zilelor Sucevei, picturile fiind expuse în holul Primăriei Suceava.

Managerul acestui proiect, Tetyana Tatarchuk, a declarat la vernisajul de la Cernăuţi al acestei expoziţii, că artişti din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi au lucrat împreună şi au expus împreună picturile, şi că indiferent de tehnica folosită de fiecare, dovedesc un spaţiu cultural comun.

Consultant artistic CCPCT, Centrul Cultural Bucovina, Carmen Steiciuc, a spus la rândul său că proiectul are ca misiune păstrarea şi promovare a identităţii culturale în judeţul Suceava şi în Regiunea Cernăuţi, precum şi a patrimoniului cultural comun celor două regiuni transfrontaliere şi şi-a exprimat încrederea că proiecte similare vor fi organizate în continuare.

În cadrul Zilei oraşului Cernăuţi, meşteri populari din judeţul Suceava au expus diverse obiecte, alături de meşteşugari din regiunea Cernăuţi, iar formaţii folclorice din judeţul Suceava au participat, alături de ansambluri din Polonia, Ungaria şi Ucraina la Festivalul Internaţional „Întâlniri bucovinene”.


Intră acum și în grupul de