Macara furata dintr-o padure de pe raza localitatii Brodina, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

O societate comercială din comuna suceveană Brodina a sesizat poliţiştilor furtul unei macarale forestiere ce era instalată pe un camion.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, plângerea a venit pe adresa organelor de ordine de la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Vicovu de Jos, luni dimineaţă, chiar din partea patronului societăţii.

Cercetările efectuate de echipa operativă trimisă la faţa locului au stabilit că furtul anunţat ar fi avut loc pe parcursul weekend-ului după ce, unul dintre şoferii unităţii economice a plecat vineri seara, în jurul orelor 18:00, cu autoutilitara proprietate a societății comerciale din comuna Brodina pentru a încărca lemn de foc.

„Când a ajuns pe DJ 176, a constatat că la bord i s-a indicat o defecțiune, a tras autocamionul pe partea stângă în afara părții carosabile, a încuiat cabina și a coborât apoi în sat de unde și-a anunțat telefonic patronul despre defecțiunea apărută la camion”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Autocamionul cu macaraua forestieră montată pe șasiu a rămas fără pază, în pădure, la o distanta de 1,2 km față de cea mai apropiată casă, până luni dimineață, când patronul şi șoferul s-au deplasat la autovehicul.

„Ajunşi la locul unde a fost lăsat autovehiculul, aceştia au constatat sustragerea macaralei forestiere, a celor patru perechi de racoanțe și a întregii cantitați de motorină din rezervorul maşinii, aproximativ 100 litri”, a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

Valoarea totală a prejudiciului, estimat de proprietar, se ridică la suma de aproximativ 35.000 lei, dar misiunea poliţiştilor, de a prinde autorii şi a recupera prejudiciul, este destul de dificilă avându-se în vedere faptul că în timpul furtului, la autocamion nu au fost provocate distrugeri sau alte pagube.


Intră acum și în grupul de