Portile ISU Suceava se redeschid vizitatorilor pe 12 octombrie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Porţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava se vor redeschide preţ de o zi pentru a primi toţi vizitatorii interesaţi, miercuri 12 octombrie.

Conform unui comunicat de presă remis pe adresa redacţiei noastre de conducerea Inspectoratului, acţiunea va avea loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care are loc în fiecare an în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie.

Astfel, miercuri, toate subunităţile ISU Suceava din judeţ vor putea fi vizitate de doritori în intervalul orar 10:00-14:00, „prilej cu care vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora”.

„Este o zi în care ne concentrăm asupra impactului pe care dezastrele naturale îl au asupra populaţiei din întreaga lume, în special din ţările sărace, şi reamintim importanţa de a lupta împotriva dezastrelor înainte ca acestea să lovească, în scopul prevenirii producerii lor, sau în scopul reducerii daunelor. Nu putem opri dezastrele naturale să se producă, dar putem şi trebuie să dotăm cât mai bine indivizii şi comunităţile pentru a face faţă dezastrelor naturale, iar o sursă vitală a rezistenţei în faţa dezastrelor o reprezintă progresele ştiinţifice şi tehnologice, precum şi aplicarea acestora în domeniul reducerii dezastrelor”, se mai transmite în comunicat.


Intră acum și în grupul de