AREAS Suceava a preluat presedintia Social Firms Europe CEFEC in cadrul conferintei anuale de la Merano, Italia


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei întâlniri anuale care a avut loc la Merano, în Italia, la care au participat 100 de delegaţi din cel puţin 10 ţări europene, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) a preluat preşedinţia Social Firms Europe CEFEC, informează într-un comunicat de presă, Alina Stredie, PR manager în cadrul AREAS.

Potrivit aceleiaşi surse, delegaţia AREAS formată din Vasile Gafiuc (preşedinte AREAS), Nicoleta Robciuc (director executiv AREAS) şi Alina Stredie (PR manager AREAS) a participat în perioada 5-7 octombrie 2011, la cea de-a 24-a întâlnire anuală a Social Firms Europe CEFEC, la Merano (Italia).

În document se arată că, desfăşurată sub titulatura „Muncă, demnitate şi responsabilitate socială – misiunea firmelor sociale”, conferinţa de la Merano a reunit peste 100 de delegaţi din cel puţin 10 ţări europene. AREAS Suceava este singura organizaţie din România care face parte din comitetul executiv Social Firms Europe, încă din anul 2007. În cadrul celei de-a 24-a întâlniri anuale, AREAS a preluat preşedinţia CEFEC şi va organiza, în septembrie 2012 la Suceava, conferinţa aniversară CEFEC, cu tema „Economia socială, trend sau realitate?”, la care sunt aşteptaţi să participe peste 150 de delegaţi europeni.

„Social Firms Europe CEFEC este singura reţea de firme sociale din Europa, care lucrează în numele membrilor săi în toatele statele membre ale UE. În momentul de faţă sunt 37 de membri înscrişi în CEFEC. Evenimentul cel mai important al CEFEC este conferinţa anuală, găzduită, pe rând, de fiecare membru în parte”, precizează în comunicatul de presă, Alina Stredie.

Conform managerului AREAS, obiectivele CEFEC sunt: promovarea modelului de firmă socială şi cooperativă socială la nivelul UE, la nivel naţional şi regional; colectarea de date, informaţii şi dovezi despre impactul real al firmelor sociale; împărtăşirea bunelor practici între membri; încurajarea şi explorarea oportunităţilor pentru viitoare cercetări în modelul de firmă socială, exact aşa cum este implementat în diferite ţări membre UE.

Precizăm că principalii beneficiari ai CEFEC sunt oamenii excluşi sistematic din câmpul muncii de către societate din cauza dizabilităţilor lor sau din cauză că sunt dezavantajaţi, care ar trebui să aibă dreptul de a fi încadraţi în câmpul muncii şi care ar trebui să primească drepturi salariale.


Intră acum și în grupul de