40 de bebelusi suceveni au ajuns la spital, in ultima saptamana, cu afectiuni respiratorii


Intră acum și în grupul de

Aproape 2.700 de suceveni au ajuns în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava cu afecţiuni respiratorii în ultima săptămână, numărul acestora fiind în scădere faţă de perioada similară a anului trecut, când s-au înregistrat circa 3.100 de îmbolnăviri. Cei mai mulţi pacienţi internaţi în spitalele sucevene cu IACRS şi pneumonie, respectiv, câte 20, provin din grupa de vârstă 0-1 an.

Potrivit DSP Suceava, în perioada 3-9 octombrie 2011, la nivelul judeţului, au fost raportate 2.197 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 59 dintre acestea necesitând internare. Cele mai multe infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5-14 ani, categorie la care s-au raportat 724 de cazuri.

În ceea ce priveşte pneumoniile, în perioada mai sus menţionată, au fost raportate 417 de cazuri, din care 46 spitalizate. Cele mai multe cazuri de pneumopatii s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani, respectiv 115 îmbolnăviri.


Intră acum și în grupul de