Tiberiu PRODAN vrea un nou statut pentru primarii din Romania si reorganizare teritoriala


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Tiberiu Aurelian Prodan a fost desemnat vicepreşedinte al Comisiei de administraţie din cadrul partidului, care se va întruni luni pentru a discuta principalele direcţii de dezvoltare din domeniu.

Tiberiu Prodan a declarat duminică presei că această Comisie de administraţie din cadrul PDL are ca priorităţi discuţii privind reorganizarea teritorială, statutul primarului şi preşedintelui de Consiliu judeţean, dar şi realizarea cadastrului general.

El a spus că printre priorităţile comisiei este reorganizarea teritorială atât în ceea ce priveşte numărul de unităţi administrativ-teritoriale cât şi al numărului de consilieri ce vor fi aleşi în diferite tipuri de unităţi administrativ-teritoriale.

Senatorul PDL de Suceava a mai arătat că va trebui discutat un nou statut al primarului şi un statut al preşedintelui de Consiliu judeţean. El a spus că, de exemplu, ar trebui introdus dreptul primarului de a conduce şedinţele Consiliului local, fără să aibă însă drept de vot.

Tiberiu Prodan consideră că o altă problemă importantă ce trebuie discutată în cadrul comisiei este cea privind realizarea cadastrului general al României pentru a exista o situaţie clară a terenurilor şi totodată, iniţierea unei legi privind circulaţia terenurilor în vederea comasării acestora.

Senatorul PDL de Suceava a mai spus la final că din punctul său de vedere principalele direcţii pe care această comisie va acţiona au ca scop pregătirea administraţiei din ţară pentru viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene în vederea atragerii de fonduri comunitare.

Cei şase vicepreşedinţi ai Comisiei de administratiesunt: Mihai Apostolache, Sorin Munteanu, Marius Necula, Tiberiu Prodan, Florin Urcan şi Marius Balu, iar în funcţia de secretar a fost ales Andras Szakal.


Intră acum și în grupul de