Flutur le cere primarilor suceveni sa atraga investitori in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Raniţa în spinare şi plecat după investitori este un mesaj pentru fiecare primar din judeţ”, a declarat miercuri, şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, care a subliniat că atât pentru el, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava cât şi pentru primarii din judeţ, atragerea de investitori trebuie să fie prioritatea actuală.

Potrivit lui Flutur, administraţia trebuie să intre într-o nouă etapă, de atragere a investiţiilor care vor absorbi forţa de muncă şi vor aduce fonduri în plus autorităţilor locale prin taxe şi impozite. „Îmi voi muta centrul de greutate al preocupărilor mele pe discuţii, contacte pentru atragerea de investitori în judeţ. Împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie, cu primarul Sucevei vom lansa o ofensivă de aducere de investitori, străini sau autohtoni”, a spus Flutur.

El a arătat că marţi seara s-a întâlnit cu un fond de investiţii german care doreşte să finanţeze în zootehnia din judeţ, să-şi înfiinţeze filiale şi a intra în parteneriat cu fermierii din zonă pentru preluarea şi exportul de carne de taurine şi ovine în special în ţări din afara UE, cum sunt ţările arabe, Rusia sau Israel.

Flutur a spus că în acest sens se aşteaptă şi aprobarea finanţării modernizării Aeroportului din Suceava în vederea operării de curse cargo. „Îmi doresc să mişcăm lucrurile în acest sens astfel încât zootehnia să primească un balon de oxigen pentru creşterea animalelor pentru carne şi lapte”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai anunţat că tot în sprijinul investitorilor, CJ Suceava urmează să aprobe finanţarea studiului de fezabilitate pentru înfiinţarea unui parc intermodal în zona Staţiei CFR Dărmăneşti. Astfel, primăria din Dărmăneşti va pune la dispoziţie 20 de hectare de teren unde vor fi amenajate staţii de încărcare-descărcare de containere de tir care să fie transportate pe calea ferată pentru a se reduce transportul de mărfuri pe drumuri. „Suceava este zonă strategică pentru transportul intermodal. Este un proiect mare şi ambiţios”, a spus preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de