Municipalitatea suceveana a decis sa goleasca complet Lacul Lipoveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru evitarea unor situaţii similare celei care s-a înregistrat la începutul lunii septembrie, când cartierul sucevean Iţcani a fost inundat după ce SGA Suceava a decis golirea controlată a acumulării Lipoveni pentru repararea infiltraţiei semnalate în dig, municipalitatea suceveană a decis ca lacul Lipoveni să fie golit complet, a anunţat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a spus într-o conferinţă de presă că acumularea de apă de la Lipoveni a fost folosită pentru asigurarea cu apă industrială a mai multor unităţi, dar că după ce municipalitatea a făcut o investiţie prin care apa din captarea Berchişeşti ajunge în această zonă, această acumulare nu mai este folosită.

El a arătat că acumularea este administrată de Apele Române, dar că proprietar este municipiul Suceava şi că a decis golirea acestei acumulări. „Vom goli acest lac să nu mai avem probleme, să nu mai fie surprize”, a spus Lungu care a menţionat că golirea acumulării care a condus la inundarea cartierului Iţcani s-a făcut din cauza unei infiltraţii semnalate în digul acumulării.

Golirea a fost însă făcută fără verificarea stării albiei pârâului Dragomirna, care traversează cartierul Iţcani din municipiul Suceava, aceasta fiind colmatată cu deşeuri lemnoase şi din plastic, ceea ce a determinat crearea unui efect de baraj, inundând zeci de gospodării.


Intră acum și în grupul de