Alte 4 miliarde de lei vechi alocate de Guvern merg la Centrul Cultural Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Suma de 400.000 de lei pe care municipalitatea suceveană a primit-o de la Guvern va fi folosită pentru finanţarea construcţiei Centrului Cultural Bucovina, a declarat miercuri, edilul-şef al Sucevei, Ion Lungu. Potrivit acestuia, investiţia este una necesară în condiţiile în care Suceava este deficitară în spaţii cu destinaţie culturală.

Lungu a arătat că până în prezent, au mai fost alocaţi 6 milioane de lei pentru această construcţie din care 3 milioane din surse proprii, iar 3 milioane de lei de la Guvern.

Centrul Cultural Bucovina se construieşte în zona centrală a municipiului Suceava prin reamenajarea fostului cinematograf Modern. În Centrul Cultural Bucovina, care va avea trei etaje, va funcţiona o sală de spectacole, teatrul şi Ansamblul “Ciprian Porumbescu”.

Mai mult de jumătate din fondurile repartizate de Guvern pentru plata datoriilor şi acoperirea cheltuielilor curente şi de capital au fost direcţionate către primăriile conduse de PDL, unităţile administrative conduse de partidele din opoziţie primind cu până la de patru ori mai puţin din alocări.

Cele mai multe fonduri destinate primăriilor PDL au fost alocate în judeţele Neamţ, Suceava, Cluj, Dâmboviţa, Timiş, Prahova, Bacău, iar cele mai puţine în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Satu Mare, Vrancea.


Intră acum și în grupul de