Primarul Lungu e increzator ca Zona metropolitana Suceava va fi functionala pana la finele anului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zona metropolitană Suceava urmează să fie înfiinţată, a declarat miercuri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, care şi-a exprimat încrederea că până la finele anului aceasta va fi funcţională. Potrivit edilului-şef sucevean, această zonă de tip metropolitan va avea o populaţie de 156.399 persoane şi va cuprinde municipiul reşedinţă de judeţ, oraşul Salcea şi comunele Bosanci, Ipoteşti, Pătrăuţi, Moara, Adâncata şi Mitocul Dragomirnei, toate consiliile locale ale acestor localităţi dându-şi votul în favoarea acestei asocieri. Singura comună limitrofă Sucevei care nu va face parte din Zona de tip metropolitan în urma opoziţiei conducerii locale este Şcheia.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în perioada următoare asocierea va fi înscrisă juridic şi şi-a exprimat încrederea că până la sfârşitul anului, Zona de tip metropolitan Suceava va fi funcţională şi se va aproba Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020, viitorul exerciţiu bugetar comunitar. „Fiecare localitate îşi păstrează autonomia, dar vor colabora pentru proiecte comune de dezvoltare economică, de infrastructură, de promovare turistică”, a spus Lungu.

El a subliniat că vor fi introduse linii de transport public în această zonă, că se vor face investiţii în reţele de utilităţi şi vor fi accesate diverse programe europene pentru modernizarea infrastructurii.

Lungu consideră că zona metropolitană poate să conducă la dezvoltare şi crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de investitori şi că pot fi atrase proiecte europene cu finanţări importante.


Intră acum și în grupul de