Masina de 70.000 de lei furata in Italia, descoperita de politistii de frontiera suceveni


Intră acum și în grupul de

Un autoturism în valoare de peste 70.000 de lei furat din Italia a fost descoperit întâmplător în timpul unui control de rutină derulat de poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Suceava pe raza localităţii Rădăuţi.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul Inspectoratului, autoturismul furat şi înmatriculat în Bulgaria, a fost oprit în trafic pe când era condus de o persoană de sex masculin în vârstă de 30 de ani.

„La controlul efectuat de poliţiştii de frontieră bărbatul a prezentat documentele personale de identitate şi ale maşinii, ocazie cu care s-a constatat, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Siret, comisar Ilie Poroch.

În urma întrebărilor primite în legătură cu furtul, şoferul a ridicat din umeri declarând organelor de ordine că a cumpărat autoturismul în urmă cu o lună dintr-un târg de maşini, de la o persoană necunoscută, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta este furat.

Totuşi, în aceste condiţii, „poliţiştii de frontieră au întocmit faţă de conducătorul auto acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi”, a mai adăugat Ilie Poroch.

Autoturismul marca „BMV X3” în valoare de peste 70.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Suceava în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de