Proiectul de modernizare a Aeroportului Suceava, in valoare de 39 milioane de euro, a primit unda verde (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a decis, joi, ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al judeţului Suceava, care au fost predate în administrare Regiei Autonome “Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”, să se exercite pe durata existenţei Aeroportului „Ştefan cel Mare Suceava”.

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Suceava, că Autoritatea de Management a POS Transporturi a avizat cererea Aeroportului Suceava de modernizare, cu un punctaj de 67,75 de puncte, iar investiţia va fi de 167 de milioane de lei, (39 de milioane de euro) din care 94,59 la sută din bani vor fi asiguraţi de la Uniunea Europeană şi Guvern, iar restul de 5,4 la sută din fondurile CJ Suceava. „Aşteptăm semnare oficială a contractului să putem da drumul la achiziţiile publice”, a spus Flutur care a menţionat că e primul proiect de acest gen din ţară.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Suceava a arătat că modernizarea aeroportului este un prim pas pentru atragerea de investiţii importante în judeţ şi a subliniat că acest aeroport se adresează nu numai celor din judeţele Neamţ, Suceava sau Botoşani, ci şi celor din zona Cernăuţi din Ucraina şi din zona Bălţi din Republica Moldova.

Flutur a spus că prin modernizarea acestui aeroport Suceava poate să devină un mare exportator de produse alimentare spre ţări UE sau non-UE. Potrivit indicatorilor tehnico-economici la Aeroportul Suceava urmează să fie făcute lucrări la balizaj, la sistemul de navigaţie, la pistă şi construirea unui nou turn.

Soluţia de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2.460 metri şi lăţimea de 45 de metri. Totodată, se va construi un nou turn de control, iar sistemul de balizaj va fi din gama de dispozitive corespunzătoare categoriei a doua de operare pe direcţia 16, iar instalaţiile navigare de tip ILS vor permite dirijarea aeronavelor şi în condiţii de ceaţă.


Intră acum și în grupul de