Prefectul Sorin Popescu, dupa prima zi de recensamant: „Suntem in grafic si vom incheia in cele zece zile intregul proces de recensamant”


Intră acum și în grupul de

Zeci de suceveni au sunat la serviciile de permanenţă ale primăriilor din judeţul Suceava pentru a verifica identitatea recenzorului, în prima zi a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, informează prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Astfel, conform unei centralizări a apelurilor telefonice la serviciile de permanenţă înfiinţate în judeţ pentru acest referendum, la Prefectura Suceava a fost un singur apel telefonic, prin care s-au solicitat relaţii asupra calităţii de recenzor a unei persoane, în timp ce la Primăria Suceava au fost înregistrate 15 apeluri, privind numele personalului de recensământ, cât şi de data la care se va prezenta pentru efectuarea interviului.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost înregistrate 25 de apeluri, întrebările au vizat aceleaşi aspecte, iar la Fălticeni au fost înregistrate 48 de apeluri care au vizat numele recenzorului şi datele de contact ale acestuia. La Rădăuţi au fost înregistrate 10 apeluri, solicitându-se relaţii privind procedura de recenzare cât şi numele recenzorului din sectorul respectiv.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, nu au fost semnalate probleme deosebite în prima zi de recensământ, fiind recenzate 57.989 persoane şi 21.640 locuinţe, ceea ce reprezintă aproximativ zece procente din total. „Dacă în prima zi s-a reuşit recenzarea a zece la sută din populaţia judeţului şi a numărului de locuinţe consider că suntem în grafic şi vom încheia în cele zece zile întregul proces de recensământ”, a spus prefectul, precizând că persoanele recenzate nu au fost reticente să ofere codul numeric personal, unele dintre acestea solicitând lămuriri suplimentare privind înscrierea CNP în formular şi că în urma răspunsurilor date de recenzori au acceptat să-şi ofere codul numeric personal.

Sorin Popescu a mai menţionat că recenzorul trebuie să prezinte legitimaţia de recenzor şi cartea de identitate, să aibă asupra lui mapa albastră inscripţionată cu numărul mapei şi pixul albastru inscripţionat cu Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor.


Intră acum și în grupul de