A primit amenda de 5.000 de lei si a ramas si fara masina pentru 1.300 de pachete de tigari


Intră acum și în grupul de

Un cetăţean ucrainen s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei şi a fost nevoit să se întoarcă în ţara sa pe jos, după ce a încercat să introducă în România prin Vama Siret circa 1.300 de pachete de ţigări de contrabandă.

Incidentul a avut loc pe parcursul zilei de duminică, când ucraineanul s-a prezentat în PTF Siret, judeţul Suceava, la volanul unui autoturism marca BMW 525, fabricat în 1990 şi înmatriculat în ţara vecină.

“În urma controlului amănunţit efectuat de echipa comună de control, formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, au fost descoperite aproximativ 1.300 de pachete de ţigări de diferite mărci, ascunse într-un locaş special amenajat în spatele banchetei”, ne-a comunicat insp.princ. Liana Barbu, din cadrul DRAOV Iaşi.

Autoritatea vamală din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi a mijlocului de transport deoarece avea locaşuri special amenajate pentru introducerea frauduloasă pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă iar şoferul au fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5 000 lei.


Intră acum și în grupul de