Incendiu la o casa din Dorna, ce ameninta sa se extinda la padurea din apropiere, stins de pompierii dorneni


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari aparţinând Detaşamentului Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară, care ameninţa să se extindă la pădurea situată în imediata apropiere.

Intervenţia s-a dovedit destul de dificilă, angajaţii ISU fiind nevoiţi să stingă locuinţa cuprinsă de flăcări în paralel cu realizarea unui baraj pentru a evita propagarea acestora şi la fondul forestier.

Alarma a fost dată duminică noapte, în jurul orelor 22:30, după ce o casă particulară de pe strada Roşu din municipiul Vatra Dornei a căzut pradă flăcărilor.

După aproape două ore de luptă cu pârjolul, pompierii au reuşit lichidarea incendiului care pe lângă casa de locuit a mistuit şi o anexă a gospodăriei, valoarea totală a pagubelor înregistrate fiind în curs de stabilire.

„Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic produs un burlan de fum neprotejat termic al unei sobe fără acumulare de căldură”, ne-a declarat ofiţer relaţii publice din cadrul ISU Suceava, slt. Florin Monoranu.


Intră acum și în grupul de