Bunuri de 40.000 de lei, confiscate de politistii de frontiera suceveni in trafic


Intră acum și în grupul de

O simplă acţiune de control efectuată pe drumurile din judeţul Suceava de poliţiştii de frontieră i-a făcut pe aceştia să confişte de la o singură persoană bunuri în valoare totală de aproximativ 400 de milioane de lei vechi.

Asta după ce organele de control au oprit pentru o verificare de rutină, duminică, în traficul rutier, un autoturism marca Lada, condus de un bărbat de 41 de ani şi în care se mai afla şi o suceveancă de aceeaşi vârstă.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit că cele două persoane transportau o cantitate mare de bunuri textile şi aproape 40 de plase monofilament tip setcă folosite pentru braconaj, iar proprietara acestora, persoana de sex feminin, nu deţinea nici un document legal de provenienţă a mărfurilor.

„În urma celor constatate s-a luat legătura cu lucrători din cadrul D.J.A.O.V. Suceava care au luat măsura sancţionării contravenţionale a femeii cu amendă în valoare de 4.000 lei şi reţinerea bunurilor în valoare de circa 40.000 de lei. Mai mult, poliţiştii de frontieră i-au întocmit sucevencei şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de unelte de braconaj”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de