Aproape 34% dintre suceveni, recenzati in primele patru zile de recensamant


Intră acum și în grupul de

Un număr de 96.153 locuinţe şi 257.682 persoane au fost recenzate până luni la prânz în judeţul Suceava, ceea ce reprezintă un procent de 33,71% din total.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, campania de culegere a datelor este cea mai avansată în comuna Arbore, unde s-au recenzat 1391 locuinţe, reprezentând 51,79% din total, iar cel mai scăzut nivel se înregistrează în comuna Suceviţa, unde s-au recenzat până în prezent 300 locuinţe, reprezentând 14,66 la sută. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că media numărului de persoane pentru fiecare locuinţă recenzată la nivelul judeţului Suceava este până în prezent de 2,68.

Popescu a precizat că un număr de 70 de recenzori au fost înlocuiţi în primele patru zile de recensământ, la cererea lor, aceştia invocând diverse motive personale.

La serviciile de permanenţă instituite la cele 114 primării şi la Prefectura Suceava s-au înregistrat 255 de apeluri telefonice, populaţia solicitând informaţii despre recenzori, despre datele de contact ale acestora, cât şi despre data la care sunt programaţi pentru recenzare, a mai arătat prefectul Sucevei.


Intră acum și în grupul de