Prefectul Sucevei face apel la fostii proprietari de terenuri de pe soseaua de centura a municipiului sa-si ridice hotararile de expropriere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doar 140 din cei 440 de foşti proprietari de terenuri din comuna Şcheia, ce au fost expropriaţi în vederea construcţiei şoselei de centură a Sucevei, s-au prezentat la comisia de expropriere, a informat miercuri, prefectul de Suceava, Sorin Popescu.

El a arătat într-o conferinţă de presă că această comisie va mai funcţiona până la mijlocul lunii decembrie şi a făcut un apel ca foştii proprietari să depună actele doveditoare la comisie în vederea emiterii hotărârii de expropriere, până în prezent fiind emise un număr de 46 de hotărâri de expropriere. „Dacă sunt de acord cu suma de bani primită, atunci vor putea ridica imediat banii, iar dacă nu sunt mulţumiţi, această hotărâre este o piesă de la dosarul pe care îl vor depune în instanţă când contestă valoarea despăgubirii”, a spus prefectul. El a subliniat că doreşte ca situaţia despăgubirilor pentru exproprieri să fie lămurită în scurt timp, inclusiv cele care vor fi contestate în instanţă.

Prefectul a arătat că cei care nu-şi ridică hotărârile de expropriere vor primi, din oficiu, hotărârile de expropriere, iar banii sunt consemnaţi la CEC într-un cont, pe numele fiecărei persoane, urmând să poată fi ridicaţi doar dacă beneficiarii au hotărârea de expropriere şi declaraţie pe propria răspundere că sunt de acord cu suma primită.

Câteva zeci de localnici din comuna Şcheia au protestat, la sfârşitul lunii septembrie, pe şantierul şoselei de centură a Sucevei, nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor pentru exproprieri încercând să oprească lucrările constructorului, dar au fost îndepărtaţi de jandarmi.

Lucrările la şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, care au început în 2008, ar urma să fie finalizate la 12 iulie 2012. Valoarea totală a investiţiei este de 361,94 de milioane de lei, din care s-au executat lucrări în valoare de peste 105 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de