Bani economisiti din licitatii la proiecte UE vor fi folositi la alte trei proiecte de modernizare a municipiului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Alte trei proiecte de modernizare a oraşului vor fi finanţate din economiile realizate de municipalitatea suceveană în urma licitaţiilor cu fonduri europene prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), unde municipiul beneficiază de 22 de milioane de euro.

Iniţial, primarul Sucevei, Ion Lungu, anunţase că sumele economisite vor fi folosite pentru modernizarea unui număr de 12 străzi din oraş, dar în cadrul conferinţei de presă de miercuri a precizat că acest proiect nu este eligibil întrucât străzile respective sunt de categoria a patra şi nu pot fi finanţate prin proiecte europene, ci doar din fonduri locale.

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ a arătat că în aceste condiţii, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est a iniţiat alte proiecte, ce vor fi finanţate cu 5-6 milioane de euro, cel mai important fiind modernizarea E 85 pe raza municipiului.

Astfel, la intrarea în municipiu dinspre Fălticeni urmează ca E 85 să fie lărgit la trei benzi de circulaţie, şi modernizat în cartierul Iţcani, în zona ieşirii spre Siret, inclusiv podul rutier de peste râul Suceava.

Un alt proiect prevede modernizarea Bulevardului George Enescu, iar cel de-al treilea proiect se referă la înfiinţarea unei zone de agrement în zona fostelor terenuri şi iazuri ce au aparţinut RA-APPS şi care au trecut în administrarea municipalităţii.

Primarul Ion Lungu şi-a exprimat încrederea că până la sfârşitul anului va fi întocmit studiul de fezabilitate pentru aceste proiecte, urmând ca anul viitor să fie organizate licitaţiile de execuţie.


Intră acum și în grupul de