„Bucovina inaripata” ramane pe loc. „Petru Musat” se intoarce pe vechiul amplasament (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Statuia intitulată “Bucovina înaripată” nu va mai fi mutată pe vechiul amplasament situat vis-a-vis de Casa Culturii din municipiul reşedinţă de judeţ aşa cum se stabilise anterior.

Aceasta a fost mutată din Piaţa Centrală a oraşului în momentul în care au început lucrările pentru realizarea celor două parcaje subterane şi a fost dusă în Piaţa Uniunii Europene, loc cunoscut şi sub denumirea de Piaţa Drapelului sau a Tricolorului. Odată cu “Bucovina inaripată” a fost mutată de la locul ei şi statuia lui Petru Muşat. Aceasta îşi va relua însă locul binecunoscut, deasupra parcării numărul doi, odată cu finalizarea lucrărilor.

“În urma discuţiilor pe care le-am avut statuia << Bucovina înaripată >> nu va mai fi remontată deasupra parcajului unu pentru că în centrul municipiului dorim să dezvoltăm o zonă specială, care să poarte numele de Ştefan cel Mare şi să fie în sincronizare cu statuia ecvestră a domnitorului şi Cetatea de Scaun”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de