Anchetatorii asteapta concluziile anchetei Inspectiei Muncii in cazul accidentului de munca de la fabrica de resapat cauciucuri din localitatea suceveana Slobozia


Intră acum și în grupul de

Inspecţia Muncii lucrează la finalizarea anchetei în cazul accidentului colectiv de muncă înregistrat în luna iunie la o fabrică de reşapat cauciucuri din localitatea suceveană Slobozia, a declarat joi, la Gura Humorului directorul pentru securitate şi sănătatea muncii din cadrul Inspecţiei Muncii, Dumitru Bănici. Potrivit acestuia, în prezent se lucrează la concluzii şi la procesul verbal cu încadrarea evenimentului în accident de muncă.

Amintim că o explozie care a provocat moartea a doi muncitori şi rănirea celui de-al treilea s-a produs în data de 9 iunie, în incinta punctului de lucru din localitatea Slobozia a unei fabrici de reşapat cauciucuri, când mai mulţi mecanici încercau să schimbe un rulment de la un motor.

Potrivit concluziilor preliminare, explozia s-a produs de la o scânteie care a aprins praful de cauciuc. Dosarul acestui accident colectiv de muncă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, iar anchetatorii aşteaptă concluziile anchetei Inspecţiei Muncii pentru a continua cercetările.


Intră acum și în grupul de