Doua locuinte distruse de flacari, pe parcursul weekend-ului, in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Doua locuinţe particulare s-au transformat în scrum pe parcursul weekend-ului în judeţul Suceava, după ce acestea au fost cuprinse de flăcări.

Cel mai mare incendiu s-a înregistrat la miezul nopţii dintre sâmbătă şi duminică în satul Bucşoaia unde a căzut pradă flăcărilor casa de locuit şi anexele gospodăreşti ale unui proprietar din zonă. Pârjolul a izbucnit în jurul orelor 01:00 iar în câteva minute flăcări de zeci de metri înălţime au cuprins întreaga curte.

Pentru stingerea incendiului s-au luptat mai bine de trei ore pompierii aparţinând Grupei operative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, Garda de intervenţie Gura Humorului şi un echipaj al Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc.

Din fericire nu au fost înregistrate victime omeneşti dar conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă al ISU Suceava, au fost transformate în scrum casa de locuit cu mansardă din lemn cu o suprafaţă de 150 metri pătraţi, o casă din lemn aflată în construcţie cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, adăpostul de animale, zece tone de fân şi 20 de metri cubi lemn de foc.

Cercetările făcute la faţa locului au stabilitic că flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

O altă casă a fost transformată în scrum sâmbătă în satul Laura, comuna Vicovu de Sus. La sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la acoperişul casei de locuit, cu pericol de propagare la adăpostul de animale şi o locuinţă învecinată. După două ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat fără a se înregistra victime omeneşti stabilindu-se că totul a pornit de la efectul termic produs de un cablu electric defect.


Intră acum și în grupul de