Liderii UNPR, convocati de urgenta la Bucuresti pentru a li se explica cum sa colaboreze cu PDL


Intră acum și în grupul de

Liderii UNPR din întreaga ţară au fost convocati la Bucureşti, în regim de urgenţă, pentru a pune la punct ultimele detalii în ce priveşte abordarea campaniei electorale din 2012.

Ultimele declaraţii publice ale liderului UNPR, Gabriel Oprea au fost de natură a „înfierbânta” spiritele in partid, mai ales ca preşesdintele executiv al progresiştilor a lăsat să se înţeleagă că se va merge în 2012, „la braţ” cu PDL.

Surse din partid ne-au spus că liderii importanţi din ţară au fost chemaţi al Bucureşti, pentru a discuta situaţia actuală din judeţe şi modul în care vor trebui derulate negocierile cu liderii PDL locali pentru ca rezultatele electorale finale să conducă la o noua guvernare UNPRPDL.

Gabriel Oprea a declarat la Timişoara că UNPR si PDL se vor sustine reciproc la alegeri şi că vor face acest lucru dintr-un motiv simplu: ca sa nu işi „dilueze reciproc voturile”. „De exemplu, dacă un candidat al uneia dintre aceste formaţiuni poate fi susţinut de ambele partide pentru a nu se dilua votul şi să câştigăm primăriile. Ne vom susţine reciproc şi la nivel naţional, şi la nivel judeţean”, a explicat Gabriel Oprea, la Timisoara.

Acelaşi lider UNPR a anunţat apoi la o televiziune locală că până la finele anului va fi creată Uniunea Social Progresistă.

„Anunţ în premieră, că la sfârşitul lunii decembrie, se creează Uniunea Social Progresistă. Este, de fapt, o mişcare civică în care asociaţiile de pensionari, patronatele, sindicatele, marile valori ale României vor fi reprezentate de noi într-o mişcare civică atât în Guvern cât şi în Parlamentul României. Această platformă civică de centru-stânga, de interes naţional pentru România şi români, se va numi Uniunea Social Progresistă. Deja semnăm protocoale”, a spus Gabriel Oprea.

La Suceava UNPR este condus de preşedintele Oficiului Registrului Comerţului, Cătălina Vartic, iar PDL, de şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de