Jandarmii romani din Afganistan, sub comanda unui sucevean. Vezi aici despre cine este vorba


Intră acum și în grupul de

Jandarmii români din teatrul de operaţiuni din Afganistan se vor afla, începând de marţi, 1 noiembrie 2011, sub comanda unui sucevean.

Conform datelor oferite de Biroul de presă din cadrul IJJ Suceava, luni, 31 octombrie, începând cu ora 13:00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, a avut loc Apelul Solemn al Detaşamentului de Jandarmi Români, care va acţiona în cadrul Misiunii de Instruire NATO din Afganistan.

Componenţii Detaşamentului vor începe deplasarea în teatrul de operaţii, marţi, urmând să înlocuiască contingentul de 66 de jandarmi aflat acum în Afganistan, iar “în urma rezultatelor obţinute în timpul stagiului de pregătire, maiorul Gabriel Ignia, ofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a fost numit la comanda Detaşamentului de Jandarmi ce va executa misiuni în Afganistan în perioada următoare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci.

În vârstă de 36 de ani, Gabriel Ignia s-a născut în Fălticeni, judeţul Suceava, este căsătorit şi are un copil. După absolvirea în anul 1997 a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, jandarmul sucevean a fost încadrat la o unitate de profil din municipiul Bacău, iar începând cu anul 1998 şi-a desfăşurat succesiv activitatea în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. În urma selecţiilor efectuate la nivelul Jandarmeriei Române, în perioada decembrie 2009 – iunie 2010, a participat la misiuni desfăşurate în cadrul forţei speciale de poliţie EULEX în Kosovo, fiind ofiţer în statul major al detaşamentului de jandarmi dislocat în provincie.

“Până în prezent, alţi 7 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au participat la misiuni internaţionale, doi dintre aceştia aflându-se în prezent în teatrul de operaţii din Kosovo”, a mai adăugat Bogdan Cornaci.


Intră acum și în grupul de