Urmariri pe drumurile din judetul Suceava pentru prinderea a doi conducatori auto


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni sunt tot mai des nevoiţi să pornească în urmărirea conducătorilor auto certaţi cu legea şi care încearcă să fugă de echipajele de control atunci când sunt surprinşi în traficul rutier.

Două cazuri similare au fost înregistrate pe parcursul weekend-ului în judeţul Suceava, de fiecare dată însă fugarii au fost prinşi şi s-au ales cu dosar penal.

Potrivit informaţiilor oferite de Biroul de presă al IPJ Suceava, primul incident a avut loc când o patrulă de siguranță publică a Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea, aflată în serviciul de patrulare pe DJ 209 K, a efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism. La vederea agenților de poliție, conducătorul auto a virat brusc la dreapta și a intrat pe un drum izolat de câmp.

Imediat, s-a trecut la urmărirea acestuia, iar la aproximativ 300 metri de drumul judeţean maşina a fost găsită abandonată. În urma cercetărilor derulate, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză a fost condus de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Marginea, persoană care are permisul de conducere reținut de mai bine de o săptămână.

Cel de-al doilea incident s-a petrecut în timpul activității de patrulare pe raza localității Negostina, a unui echipaj din cadrul Secţiei nr. 13 de Poliţie Rurală Siret. Agenţii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui tânăr de 18 ani, din comuna Şerbăuţi, ce conducea un moped, însă conducătorul acestuia nu a oprit la semnalul poliţiştilor, a stins luminile, a mărit viteza şi a continuat deplasarea.

“După parcurgerea a aproximativ doi km, în afara localităţii Bălcăuţi, pe DJ 209 D, mopedul a fost găsit căzut pe carosabil, iar lângă acesta au fost identificaţi răniţi uşor conducătorul mopedului şi pasagerul acestuia, un alt tânăr de 21 ani, din comuna Şerbăuţi. Ambele persoane nu foloseau cască de protecție, prezentau halenă alcoolică iar conducătorului mopedului i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, mai arată IPJ Suceava.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.


Intră acum și în grupul de