Conducerea CJ Suceava face apel la asociatiile de turism din judet sa sustina financiar programul „Craciun in Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei judeţene a stabilit în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţii asociaţiilor de turism şi operatorii din domeniu din judeţul Suceava, precum şi câţiva primari ai oraşelor şi municipiilor sucevene, calendarul manifestărilor ce vor avea loc anul acesta în cadrul Programului “Crăciun în Bucovina”.

Dacă anul trecut acest proiect turistic s-a bucurat de fonduri europene, în 2011 executivul judeţean îşi doreşte o implicare financiară mai mare din partea administraţiilor locale, dar mai ales a asociaţiilor de turism sucevene.

“Chiar dacă unii ar putea spune că este puţin cam devreme, am stabilit un calendar de evenimente pentru luna decembrie. Deja i-am obişnuit pe turiştii români şi străini cu evenimente în judeţul Suceava şi astăzi (n.r. miercuri), am lansat proiectul Crăciun în Bucovina. Am avut anul trecut fonduri europene şi au prins foarte bine, dar acum va trebui să mutăm evenimentele către asociaţiile de turism şi către primării. În primul rând, parteneriatul cu CJ va însemna că noi identificăm câteva formaţii care vor dori să participe la aceste evenimente culturale în special de obiceiuri de iarnă şi le vom transporta în zonele în care vor fi obiceiuri, cum ar fi capra de la Mălini sau urşii de la Boroaia, sau alte formaţii consacrate”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Conform conducerii administrative a judeţului, au fost stabilite şi câteva centre unde vor avea loc manifestările fiind vorba aici despre Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni şi bineînţeles municipiul Suceava.

Cele mai multe dintre acţiuni vor fi derulate în perioada 22 – 31 decembrie, dar până atunci, începând cu prima zi a lunii viitoare va demara activitatea de promovare a programului prin spoturi publicitare audio şi video.

“Dorim ca sociaţiile de turism să scoată şi ele ceva fonduri pentru că le-am ajutat în aceşti ani şi cred că este momentul să facă şi ele un mic efort atunci când se organizează evenimente în localităţi. Este o perioadă grea, de austeritate, dar evenimente trebuie organizate, turiştii trebuie atraşi şi atunci cred că aşa cum cei de la Asociaţia << Produs în Bucovina >> au început să scoată bani să plătească deplasarea Ansamblului Ciprian Porumbescu sau alte evenimente, pot şi asociaţiile de turism să o facă”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

El a mai precizat că programul evenimentelor cuprinse în programul “Crăciun în Bucovina” nu este bătut în cuie şi că se aşteaptă propuneri din partea primarilor implicaţi în proiect sau a operatorilor din turism. “Mă bucur dacă primarii vor avea iniţiative locale, sunt oameni inventivi, care pot să creeze iar Consiliul Judeţean, să zicem că va fi liantul manifestărilor, un co-organizator care va suporta o serie de cheltuieli sau va pune la dispoziţie o parte din logistica necesară”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de