Hoti prinsi de jandarmii suceveni, in timp ce incercau sa vanda prada furata


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din Fălticeni, judeţul Suceava, care s-au apucat de furat de la vârsta de 17 ani, au căzut în mâna jandarmilor joi după-amiază, pe când încercau să vândă bunurile sustrase de la ultima spargere dată.

Băieţii au fost observaţi de membrii unei patrule de ordine şi siguranţă publică din cadrul IJJ Suceava în cartierul George Enescu pe când încercau să valorifice mai multe ustensile electrice folosite în construcţii, unor muncitori, care lucrau la izolarea termică a unui bloc.

„Având în vedere valoarea mare a acestora (2 maşini de găurit cu percuţie, 2 maşini de găurit multifuncţionale cu acumulatori şi un polizor unghiular, toate cu accesorii, de provenienţă străină şi fabricate de firme cunoscute în domeniu) şi faptul că păreau folosite, a trezit suspiciunea jandarmilor cu privire la provenienţa acestora”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, cpt. Bogdan Cornaci.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că cei doi tineri au făcut rost de toate sculele cu o noapte înainte când au pătruns într-un imobil din localitatea de domiciliu aflat în construcţie.

„A doua zi cei doi s-au deplasat în municipiul Suceava cu scopul de a valorifica ustensilele sustrase. Valoarea prejudiciului, care a fost recuperat în totalitate, a fost estimată de proprietarul bunurilor la aproximativ 2.000 Euro, iar până în momentul restituirii ustensilelor acesta nu aflase despre dispariţia lor”, a mai declarat Bogdan Cornaci.

Celor doi le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni după definitivarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de